Pengikut

Rabu, 11 Mei 2011

BATU OH BATU

* Post ini takder kena mengena dengan Pak Leman dan Cik Bedah yang tengah honeymoon kat Gua Musang. Sekadar rasa yang tak terkeluar dari jiwa karat yang lemau ini. Bukan gurauan atau bantahan. Lebih kepada harapan dan doa. Semoga perjalanan kita semua dalam aktiviti seharian membangkitkan rasa kecintaan kepada sesuata benda secara ikhlas dan tulus.

Batu Itu Keras
(*tajuk sesuka hati)

ANDAI KAMU MERINDUI SESEORANG..
LIHATLAH SEBUTIR BINTANG DI LANGIT...
ANDAIKATA BINTANG ITU BERKELIP..
TERNYATA DIRIMU JUGA SEDANG DIRINDUI..


* Ayat kat atas tu adalah ayat yang diberi oleh seseorang kat aku. Kemudian aku praktikkan pada waktu malam dikala hujan tidak turun. Huhu. Untuk korang yang nak romantik, ajaklah awek atau pakwe korang sama-sama melihat bintang walaupun jarak korang jauh. Cari dan tentukan bintang korang. Try je la.

Batu Memang Keras (*tajuk sesuka hati)


* Yang ni pulak aku sajer buat masa boring. Ayat ntah apa2. Nak kata puisi tak macam puisi, nak kata syair jauh skali. Mungkin bebelan hati jer kot.
* Aku design kat komputer umah. Tengok kat umah dah ok. Masukkan kat kompt opis. Kecik la pulak. Apapun buat la apa yang patut. Klik kat gambar tu kot2 dia boleh jadi besar.
* Kebetulan dua tiga malam ni bahang malam terasa hangat. Aku mulakan dengan kehangatan. Panas la babe. Tido malam berpeluh-peluh. Kipas dah nombor 5. Aircond plak lupa nak pasang.

MAKIN


Hangatnya malam ini

Sehangat perasaanku kepadamu

Aku merinduimu sayang

Berkali-kali kutatap bintang

Mengharapkan ianya berkelip

Berkeliplah bintang

supaya aku tau aku dirindui

Semakin lama aku mencari

Semakin jauh kau berlari

Aku harapkan kau kembali

Berikanlah aku kekuatan

Agar dapat kuteruskan perjalanan

Kepadamu tuhan aku harapkan

Berilah aku penyuluh jalan

Sayangku..

Kalimah cinta yang kau ucap dulu

Masih terpahat disanubariku

Begitu juga aku

Tiada kurang malah bertambah

Cintaku cinta murni

Tiada hati yang mampu kuganti

Cuma kamu dan kamu

Aku sengsara dalam senyuman

Menenangkan jiwa sendiri

Semakin ku cuba lupakanmu

Semakin rindu yang kurasa

3 ulasan:

syud berkata...

wah3 pakcik.. bolih tahan na.. hahaha..
bagus3..kreatif..
pakcik mmg suka bintang ekk??
sebab
tiga2 sajak a.k.a puisi tu ada sebut bintang hihihihihi...
bolih ganti a samad said la nt kalo cam ni :-)

razlan ab razak berkata...

peeehhh...karattttt...puassssss.....

MALAU berkata...

Syud...haha..mana mampu ganti a.samada said. Tu ntah ayat merapu apa yang sy buat. sekadar keluar kat otak dan terus tulis.

Lan..haha..kepuasan adalah hak milik semua.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...