Pengikut

Ahad, 30 September 2012

TELEMOVIE ADINDA ARAHAN WAN AFZAM DAUD


Unit Drama TV RTM sedang mengadakan penggambaran bagi projek terbaru mereka. Dengan menggunakan naskah bertajuk Adinda merupakan karya Siti Jasmina Ibrahim yang mana merupakan penulis yang sedang popular dan meningkat naik. Drama bersiri. Runtun Qalbu yang merupakan karya beliau yang sedang hangat ditayangkan di TV3 melalui slot Zehra. Manakala telemovie ini diarahkan oleh saudara Wan Afzam Daud. Penggambaran sedang berlangsung di sekitar Melaka dan dijangka tamat pada 2 Oktober nanti.

Wan Afzam merupakan seorang pengarah muda yang berbakat. Ini merupakan kali kedua saya bekerja dengan dia. Jikalau dulu saya ditawarkan watak kecil untuk drama Pengakuan yang bersiaran pada hari jumat pada tahun terdahulu. Di situlah saya mula mengenali beliau. Seorang pengarah yang cool dan kreatif. Keseluruhan produksi tidak tertekan bekerja dengan beliau. Malahan enjoy.


 Antara pelakon yang terlibat dengan telemovie ini ialah Khir Rahman sebagai Fansuri, Wan Sharmila sebagai Adinda, Nam Ron dan beberapa orang lagi pelakon ternama dan hebat. Jangan lupa untuk menonton telemovie ini yang akan ditayangkan pada hari raya haji nanti.di RTM.


Apa yang saya buat di sini?? Huhu, jangan ditanya buat masa ni. Akan saya perjelaskan bila ditayangkan nanti. Saya tidak ada apa-apa. Kedatangan pada hari gambar ini dirakam ialah untuk membawa pelajar saya melihat secara lebih dekat penggambaran dilakukan. Maklumlah di dalam kelas diaorang belajar lebih kepada teori. Jadi dengan pendedahan ini mungkin boleh membantu memberi kefahaman selok belok terutamanya teknikal penggambaran.

Di hari yang lain saya kembali lagi ke lokasi. tapi kali ini bukan membawa pelajar. Tapi membawa diri saya sendiri untuk terlibat dalam organisasi produksi ini. Sebagai apa dan kenapa? Tungguuuu..

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...